Geschiedenis

We zijn groot geworden met de enige echte Curry Kruiden Ketchup.
Hela Curry Kruiden Ketchup is en blijft een avontuur met smaak! Het succes van Hela Curry Kruiden Ketchup Original is ongeëvenaard. Deze kruidige, lekkere saus verovert een steeds grotere plaats in de keuken. Hela Curry Kruiden Ketchup is niet alleen heerlijk op snacks, maar ook een ideale en perfecte basis voor soepen, marinades en maaltijden.

Zongerijpte tomaten, direct na de oogst verwerkt, zijn de basis voor een unieke kwaliteit van Hela Curry Kruiden Ketchup. Deze pure smaak is verrijkt met een eigen melange, gemaakt van kruiden en specerijen waarvan de teelt en de verwerking streng gecontroleerd wordt door Hela. Het is een natuurlijk product en bevat geen conserveringsmiddelen. De verpakking van deze kruidensaus is ontworpen om de optimale eigenschappen in iedere omgeving te bewaren. De verpakking bewaart die versheid optimaal en daarom is Hela Curry Kruiden Ketchup eindeloos lekker.

Het was in 1967 dat Harry Thissen de basis legde voor bijna 50 jaar Hela Curry Kruidenketchup in Nederland. Op 1 november van dat jaar sloot hij een bescheiden proefcontract met Herman Laue voor de verkoop van 200 dozen in het volgende jaar. Hela Thissen was begonnen. De kersverse sausmaker miste weliswaar zijn eerste jaartarget op een paar tubes na. Maar in Duitsland was het enthousiasme van de jonge ondernemer niet onopgemerkt gebleven en het vertrouwen bleef. Harry Thissen beschaamde het niet. In zijn tweede jaar verkocht hij al 400 dozen en het jaar erop in twee maanden niet minder dan het dubbele daarvan. Nederland had definitief de smaak van Curry Kruiden ketchup te pakken.

40 jaar verder is de ‘grote rode tube’ niet meer weg te denken uit het assortiment van de Nederlandse supermarkten en groothandelaren. Hela Curry Kruiden Ketchup is de onbetwiste marktleider in zijn soort. Het startende bedrijfje uit 1967 is uitgegroeid tot een onbetwiste smaakmaker in de professionele keuken en elk huishouden.

Sinds kort heeft de Curry Kruiden Ketchup er een aantal broertjes en zusjes bij gekregen. Neem onze speciale Curry Light voor de bewuste eters onder ons, voor liefhebbers van pikant is er de kruidige Cayenne saus. Net zoveel smaak, maar dan lekker spicy. De Asia Kruiden Saus gebruikt u voor de Aziatische keuken. Ieder andere gerecht dat lekker pittig mag zijn kunt u verrijken met onze heerlijke Shashlick saus.

Voor een nog uitgebreider en helder overzicht van alle producten binnen het assortiment van Hela klikt u op de assortiment button