Terug naar receptenoverzicht

Noorse Tonijsalade

Noorse tonijnsalade

Ingrediënten:
   2 blikjes tonijn op water
   1 middelgrote komkommer
100 gram gekookte aardappelen
200 gram sperziebonen gekookt of uit blik
   1 blikje doperwten
   3 augurken
   3 vleestomaten
   4 hard gekookte eieren
150 gram Salad & Sandwich Mosterd- Dilledressing

Werkwijze:
Schil de komkommer en snijd hem in stukjes van ongeveer 1 cm.
Laat de sperziebonen uitlekken en snij die in stukken.
Ook de doperwten even uit laten lekken.
Snijd de tomaten in grote stukken en verwijder het vruchtvlees en de pitjes.
Snijd ook de aardappelen en de augurken in stukjes.
Laat de tonijn uitlekken.
Pel de eieren en snijd in vieren.
Meng alle ingrediënten, behalve de eieren, met de dressing en zet dit ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Variatie:
Vervang de sperziebonen en de doperwten door groentemix.

Serveertip:                
Was een krop ijsbergsla en snijd die in grote stukken.
Leg de ijsbergsla op een schaal en verdeel de tonijnsalade er over.
Garneer de salade met de partjes ei en halve sherrytomaatjes.