Terug naar receptenoverzicht

Paradesalade

framboosDEF

Ingrediënten:
  1 stronk bleekselderij, niet te klein
  1 blikje ananasstukje
  1 blikje mandarijnen
150 gram gekookte kip
  50 gram gehakte walnoten
  50 gram gele rozijnen
    1 rode paprika
    2 groene kiwi's
    2 gele kiwi’s
100 gram Salad & Sandwich  Frambozendressing

Werkwijze:               
Ontdoe de bleekselderij van het bladgroen en snijd hem in stukjes van ongeveer 1 cm.
Spoel de bleekselderij af met water.
Laat de ananas en de mandarijnen uitlekken in een zeef.
Bewaar het vocht en wel daar de rozijnen in.
Snijd de kip in stukjes.
Snijd de paprika in vieren, haal de zaadlijsten eruit, en snijd hem fijn.
Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes.
Meng alle ingrediënten behalve de kiwi’s door de dressing.
Garneer de salade met de plakjes kiwi.

Variatie:                    
Vervang de gekookte kip door gerookte kip.

Serveertip:                
Serveer de salade in dessertschaaltjes.
Meng het bewaarde vruchtensap met yoghurt en serveer dit in een glas.           
Geef er dunne toast bij en u heeft een geweldig lunchgerech