Terug naar receptenoverzicht

Pikante Pastasalade

Pikante pastasalade

Ingrediënten:
500 gram gekookte pasta
300 gram groentemix
100 gram salami
  30 gram olijven zonder pit
  ¼ potje  zongedroogde tomaten op olie
150 gram Salad & Sandwich Olijf-Basilicumdressing
    1 zakje piri-piri Maaltijdsaus
    1 zakje rucola

Werkwijze:               
Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak.
Spoel de pasta af met koud water en voeg een scheutje olijfolie toe, de pasta gaat dan niet plakken en blijft mooi los.                                  
Blancheer de groentemix heel kort zo dat hij mooi knapperig blijft.
Snijd de salami in klein blokjes.
Snijd de olijven in vieren en verklein de tomaatjes
Meng de dressing met de piri-pirisaus.
Meng nu alle ingrediënten door de dressing.
Voor wat extra smaak kunt u Italiaans kruiden toevoegen.

Variatie:
Vervang de salami door inktvisringetjes en garnalen voor een exquise vissalade.

Serveertip:                
Serveer de salade op ruime borden met een vers gebakken stokbroodje en kruidenboter. Een mooi glas Italiaanse wijn erbij en genieten!