250 g kippendijfilet of kipfilet
1 groene paprika
1 rode ui
1 el ketjap
1 el soja saus
1 teen knoflook
80 g Hela Kruiden Ketchup Pinda
6 satéprikkers
- Snijd de kippendijfilet of kipfilet in blokjes van ongeveer 2x2 cm.
- Pers de knoflook met een knoflookpers.
- Maak een marinade door de ketjap, knoflook en soja saus door elkaar te mengen in een bakje.
- Giet de marinade over de kipblokjes en zet dit minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de marinade in kan trekken.
- Snijd ondertussen de paprika in grove stukken en de rode ui in parten.
- Prik de kipblokjes om en om met een stuk paprika en rode ui aan de satéprikkers en verdeel alles over de 6 spiesen.
- Grill de kipspiesen in ongeveer 10-15 minuten op de barbecue totdat deze goed gaar zijn. Heb je kippendijfilet gebruikt voor de spiesen? Deze moeten wat langer garen dan de kipfilet.
- Serveer de BBQ spiesen met de Hela Kruiden Ketchup Pinda en eventueel met een salade en stokbrood bij de barbecue.
Smakelijk!