9 zoete aardappels
Gado Gado
50 gr taugé
2 radijsjes, in reepjes gesneden
¼ komkommer, in reepjes gesneden
2 el gebakken uitjes
Handje cassave kroepoek
3 el Hela Kruiden Ketchup Pinda
Sweet ’n Spicy
50 gr pittige chorizo, in kleine blokjes gesneden
4 el honing
25 gr feta, verkruimeld
peterselie om te garneren
1 el Hela Kruiden Ketchup Curry Extra Hot
Mexican style
1 avocado
1 stengel bosui, in ringen gesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
zout/peper
5 cherrytomaten, in kwarten gesneden
50 gr mais
4 el fijngesneden koriander
1 el Hela Kruiden Ketchup Knoflook
* Ingrediënten hoeveelheid per variant is goed voor 3 stuks zoete aardappel
- Boen de zoete aardappel schoon, wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze tussen de hete kolen om te garen voor 50 - 60 minuten;
- Snijd de gare zoete aardappel in maar niet helemaal door. Druk de korte kanten naar elkaar toe om de aardappel te openen. Vul met een van de volgende variaties;
Gado Gado: Vul met taugé, radijs, komkommer, gebakken uitjes en verkruimelde kroepoek. Maak af met Hela Kruiden Ketchup Pinda;
Sweet ‘n Spicy: bak de chorizo krokant. Vul de aardappel met de chorizo, feta en honing. Strooi er peterselie overheen en maak de aardappel af met Hela Kruiden Ketchup Curry Extra Hot;
Mexican Style: Maak een guacamole door de avocado met een vork fijn te prakken. Voeg de helft de gesneden bosui toe, de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Maak een salsa door de cherrytomaten en mais te mengen. Voeg koriander toe en zout en peper naar smaak. Vul de aardappel met de guacamole en tomatensalsa. Bestrooi met de rest van de bosui en serveer met Hela Kruiden Ketchup Knoflook.
Note:
- De zoete aardappel kan ook in de magnetron gegaard worden op vol vermogen (900w) voor 6 minuten
- Gebruik kant-en-klare guacamole voor extra gemak
Smakelijk!