200 g tofu
1 teentje knoflook, geperst
1 tl gehakte gember
1 el sojasaus
2 el water
1 el sesamzaadjes
1 el tamarinde pasta
2 bosuitjes
een handje pistachenoten, gepeld
75 g cassave kroepoek
60 g Hela Kruiden Ketchup Pinda
1 el olie
- Snijd de tofu in blokjes.
- Meng de sojasaus, gember, het water, de tamarinde pasta en de knoflook door elkaar tot een marinade. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Leg de tofu in de marinade. Laat de marinade minimaal 2 uur staan zodat de smaken goed in de tofu trekken.
- Verhit de olie in de pan. Bak de tofu in de pan totdat deze goudbruin is.
- Snijd ondertussen de bosui in ringen.
- Garneer de bosui, pistachenootjes en sesamzaadjes over de tofu en serveer met een schaaltje Hela Kruiden Ketchup Pinda en kroepoek.
Smakelijk!