500 g gekruid kipgehakt
4 brioche broodjes/hamburger broodjes
2 rode uien, in ringen
75 g rucola sla
120 ml Hela Kruiden Ketchup Pinda
50 g gebakken uitjes
Barbecue
Satéprikkers of messen
- Steek de barbecue aan en zorg dat deze goed heet is.
- Meng de Hela Kruiden Ketchup Pinda met het kipgehakt.
- Maak er 4 bollen van en druk goed plat.
- Grill de kipburgers op de hete barbecue in vier minuten per kant totdat deze bruin en gaar zijn.
- Snijd ondertussen de broodjes open en leg deze even op de barbecue tot je lichte grillstrepen ziet.
- Beleg de onderste helften van de broodjes met de rucola sla.
- Leg hier de burger bovenop.
- Maak de burgers af met de Hela Kruiden Ketchup Pinda, de gebakken uitjes en rode ui (en eventueel wat komkommer en tomaat). Leg er de bovenste helften van de broodjes op.
- Prik een satéprikker of mes in de broodjes om deze bij elkaar te houden.
Smakelijk!