250 g kippendijfilet of kipfilet
2 el ketjap
1 teen knoflook
1 tl sambal
80 g Hela Kruiden Ketchup Pinda
30 g gebakken uitjes
20 g seroendeng
6 satéprikkers
- Snijd de kippendijfilet of kipfilet in blokken.
- Pers de knoflook met een knoflookpers.
- Maak de marinade door de ketjap, knoflook en sambal door elkaar te mengen in een bakje.
- Giet de marinade over de kipblokken en zet dit minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de marinade in kan trekken.
- Prik de kipblokken aan de satéprikkers zodat je mooie spiesen krijgt.
- Grill de kipspiesen in ongeveer 8 minuten in een grillpan totdat deze goed gaar zijn.
- Verdeel de Hela Kruiden Ketchup Pinda, de gebakken uitjes en de seroendeng over de kipspiesen.
- Serveer eventueel met gebakken patat en een gemengde salade voor een complete maaltijd óf serveer de kipspiesen op een broodje.
Smakelijk!