120 g ongekookte basmatirijst
30 g rijstazijn
250 g verse zalmfilet (zonder huid)
½ komkommer
150 g edamame (sojabonen)
1 mango
2 nori vellen
Hela Mosterd-Dille Dressing
Ingelegde gember (optioneel)
Geroosterde witte en zwarte sesamzaadjes (optioneel)
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
- Snijd de zalmfilet in blokjes van 1 cm.
- Snijd de komkommer met een spiraalsnijder tot komkommerspaghetti of in kleine blokjes.
- Snijd de mango in blokjes.
- Laat (indien nodig) de edamame boontjes uitlekken
- Verdeel de rijst, zalmblokjes, komkommerspaghetti, edamame, mangoblokjes en wakame salade over twee bowls.
- Dresseer met Hela Mosterd-Dille Dressing.
- Garneer eventueel met ingelegde gember en geroosterde witte en zwarte sesamzaadjes.
Smakelijk!