2 speklappen
1 el five spice kruiden
1 teentje knoflook
1 el sojasaus
1 el gembersiroop
1 potje Atjar Tjampoer
1 el sesamzaadjes
1 zak kroepoek
75 ml Hela Kruiden Ketchup Curry
4 barbecuespiesen
barbecue of grillpan
- Pers het teentje knoflook en meng met de sojasaus, gembersiroop, een eetlepel Hela Kruiden Ketchup Curry en five spice kruiden tot een marinade.
- Halveer de speklappen en smeer deze in met de marinade. Laat ongeveer 30 minuten in de koelkast staan totdat de smaken goed in het vlees zijn getrokken.
- Prik de speklappen op de barbecuespiesen.
- Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is of verwarm de grillpan goed voor. Olie of boter is niet nodig.
- Bak de speklapspiesen in ongeveer 15 minuten gaar. Wil je extra knapperige speklapspiesen? Bak deze dan nog wat langer.
- Strooi de sesamzaadjes over de speklapspiesen heen.
- Serveer die spiesen met de Hela Kruiden Ketchup Curry, kroepoek en Atjar Tjampoer.
Smakelijk!