8 gamba’s of 300 g grote gepelde garnalen
100 ml Hela Kruiden Ketchup Curry Extra Hot
400 g cherrytomaatjes in verschillende kleuren
1 rode ui
1 teen knoflook, fijngeperst
2 el olijfolie
1 el rodewijnazijn
½ tl gedroogde chilipeper
½ tl gedroogde peterselie of oregano
75 g rucola sla
4 satéprikkers
Barbecue
Aluminium bakje
- Smeer de gamba’s in met 50 ml Hela Kruiden Ketchup Curry Extra Hot en laat minimaal een half uur marineren.
- Snijd de rode ui in kleine partjes.
- Meng 50 ml Hela Kruiden Ketchup Curry Extra Hot met de olijfolie, rodewijnazijn, knoflook, chilipeper en peterselie/oregano door elkaar tot een marinade.
- Leg de tomaten en rode ui in het aluminium bakje en meng hier de marinade doorheen.
- Steek de barbecue aan en zet het bakje met tomaten ongeveer 30 minuten op de barbecue tot de tomaten zacht zijn en een beetje open gaan staan.
- Grill de laatste 5 minuten de gamba’s/garnalenspiesjes mee totdat deze goed gaar zijn. Blijf de marinade smeren tijdens het grillen.
- Meng de rucola sla met de tomaten en serveer met de garnalenspiesjes.
Smakelijk!