6 harde taco schelpen
1 el zonnebloemolie
250 gr half om half gehakt
1 tl taco kruidenmix
5 el Hela Jalapeñosaus Pittig
1 krop mini Romaine sla
1 avocado
1 limoen
1 ananas
1 rode ui
1 rode peper
5 gr verse koriander
½ tl zout
Bereid de taco schelpen zoals de aanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een pan en rul het gehakt samen met de tacokruiden en 1 el Hela Jalapeñosaus Pittig voor 5 minuten op middelhoog vuur. Snijd de onderkant van de Romaine sla en haal de bladeren van de krop.
Snijd de avocado doormidden, pel en verwijder de pit en snijd in plakken. Snijd de limoen doormidden. Snijd de ananas met een ananasboor en snijd de helft in kleine blokjes, snijd de andere helft in plakken. Gril de avocado, limoen en ananas plakken op de bbq of in een grillpan tot er mooie grill strepen op staan.
Pel en snipper de rode ui fijn, snijd de rode peper in ringen en snijd de koriander grof. Meng de ananasblokjes, ui, rode peper, koriander en zout tot een salsa. Maak aan met het sap van een halve limoen.
Verdeel de Romaine sla, gehakt, gegrilde avocado en de ananas salsa over de taco schelpen. Maak af met de resterende Hela Jalapeñosaus Pittig. Serveer met de gegrilde ananas, en resterende limoen.
Tip: geen ananasboor? Schil de ananas met een mes en snijd het fruit af langs de harde kern.
Tip: minder pittig? Gebruik dan de helft van de rode peper of laat compleet weg.