2 kg spareribs
1,5 liter cola
1 flesje Hela Kruiden Ketchup Knoflook
4 takjes verse rozemarijn
grote soeppan
barbecue
kwastje
- Trek het vlies van de holle kant van de spareribs af. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed in de spareribs kunnen trekken en zorgt ervoor dat de spareribs niet taai worden.
- Verhit een pan met 1,5 liter cola, 4 takjes rozemarijn en genoeg water om de spareribs in onder te dompelen. Laat dit 1,5 uur koken zodat de spareribs voorgegaard zijn. Bewaar na afloop het kookvocht en laat dit inkoken tot minimaal de helft.
- Steek ondertussen de barbecue aan.
- Bak de spareribs in 1,5 tot 2 uur gaar op de barbecue op ongeveer 120 graden.
- Meng het ingedikte kookvocht van de spareribs met de helft van het flesje Hela Kruiden Ketchup Knoflook tot een 'laksaus'.
- Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is en bak de spareribs nog ongeveer 20 minuten op een hoge temperatuur zodat de buitenkant lekker bruin wordt.
- Smeer ondertussen elke paar minuten de spareribs in met de laksaus zodat de spareribs mooi glanzend en sticky worden.
- Serveer de spareribs met een schaaltje Hela Kruiden Ketchup Knoflook.
Smakelijk!